Gangaji 1942-ben Texasban született és Mississipiben nőtt fel. Miután diplomát szerzett 1964-ben a Mississipi Egyetemen, férjhez ment és született egy lánya. 1972-ben San Fransiscoba költözött, ahol kutatni kezdte lényének mélyebb rétegeit. Bodhisattva fogadalmat tett, gyakorolta a Zent és a Vipassana meditációt, egy Tibeti Buddhista Meditációs Központ vezetésében vett részt, és akkupunktőrként dolgozott a San Francisco-öbölben.

Sikerei ellenére, Gangaji továbbra is mélyen és állhatatosan vágyott a beteljesülésre és igazságra. Élete megváltoztatásához sok utat kipróbált így a kapcsolatokat, az anyaságot, a politikai tevékenységeket, a karriert, és spirituális gyakorlatokat, de végül még a legnagyobb sikerek sem elégítették ki. Teljes kiábrándulásában igaz segítségért imádkozott. 1990-ben az imájára a válasz váratlanul érkezett meg, amely elvitte őt Indiába és találkozott valakivel, aki mindent megváltoztatott. A Ganga partján találkozott Sri H.W.L. Poonja-val, másik nevén Papajival, aki felnyitotta az önfelismerés előtti gátakat. Ezzel a találkozással Gangaji személyes szenvedéstörténete befejeződött és az igaz élet ígérete kezdett virágozni és kinyílni.

Azóta Gangaji járja a világot és az élet minden tájáról érkező keresőhöz beszél. Tanító és író, aki a Papajinál megélt közvetlen megtapasztalást osztja meg mindenkivel és kínálja mindenkinek, aki az igaz és örökké tartó beteljesülést akarja felfedezni. Életével és szavaival hatékonyan fejezi ki hogyan fedezheted fel igaz önvalódat és hogyan lehetsz hű ehhez a felismerésedhez.

Forrás:olyanegyszeru.hu


"Ahány emberi lénnyel beszéltem, mindnek a szívében egy arra vonatkozó parancsot láttam, hogy valami módon ráleljen a boldogságra, a valódi beteljesedésre. Ez a vágy időnként még a túlélési ösztönnél is erősebb. Ahogy azt saját gyakorlatod alapján ismerheted, a boldogság keresésének többféle útja lehetséges. Ösztönös módszerekkel lehet keresni örömet, kényelmet, biztonságot, vagy lehet keresni valamilyen, az emberi seregletben ismert társadalmi helyzetet is. Amikor valamilyen szinten sikeresen beteljesítjük az öröm, kényelem, biztonság és társadalmi helyzet iránti igényünket, rendszerint felismerjük, hogy valójában egyik sem teljesíti be ezt a mélyebb parancsot, ezt a valódi boldogság iránti mélyebb hívást. Átélhetjük csodálatos kinyilatkoztatások pillanatait, és biztosan részesülünk az öröm pillanataiban, de ezek mögött rendszerint meghúzódik a félelem, hogy soha nem lesz részünk örökös békében és valódi boldogságban. Vagy megszerzett békénk, és boldogságunk elveszítésétől való félelmünk okoz nyomást és feszültséget, mivel megpróbáljuk tartósan megőrizni azt.

Találsz örömöt, természetesen. Elérsz eksztatikus birodalmakat. Biztonságot érzel, mikor úgy érzékeled, hogy Isten, vagy az igazság jelen van, és vigaszt nyújt, mikor úgy érzed, megtart téged ez a jelenlét. De amíg fel nem ismered, hogy soha nem voltál tőle elkülönülve, addig szüntelenül törekszel, hogy megtaláld valahol.

Felfedeztem, hogy valójában lehetetlen megtalálni a boldogságot. Ameddig arra törekszel, hogy boldogságot megtaláld „valahol”, addig átsiklasz afölött, ahol a boldogság van. Ameddig arra törekszel, hogy megtaláld Istent valamilyen más helyen, addig átsiklasz Isten lényegi igazsága fölött, amely a mindenütt jelenvalóság. Amikor azt gondolod, hogy a boldogságot valahol máshol kell keresned, átsiklasz valódi természeted fölött, amely maga a boldogság. Átsiklasz önmagad fölött.

Hagyd abba a keresést. Egyszerűen legyél. Nem kábulatba vagy transzba esésről beszélek, hanem szíved csendjébe való mélyebbre merülésről, ahol a mindenütt jelenvalóság kinyilatkoztatása valódi természetedként jelenti ki magát. Arra kérlek, légy csendes a tiszta jelenlétben. Nem teremteni kell azt, még csak nem is meghívni, hanem egyszerűen felismerni ami mindig itt van, ami mindig vagy, ahol Isten mindig van.

Keress békét és boldogságot akár kapcsolat, akár jobb állás, sőt akár a világbéke révén, csak egyetlen pillanatra, hagyd abba, teljesen. Semmi baj ezekkel a törekvésekkel, de ha ezekbe bocsátkozol, hogy békét kapj, vagy boldogságot kapj, átsiklasz a béke földje fölött, ami már itt van. Amint felfedezed a békének ezt a földjét, akármilyen tevékenységbe kezdesz, át fogja hatni a felfedezésed. Akkor természetesen be fogod hozni a felfedezésedet a világba, az összes kapcsolatodba."


 

Ami nem múlik el

Az egyetlen akadály

Az elme ereje

Ki az a Gangaji

Megvilágosodás

A végső igazság

 

A zsebedben lévő gyémánt

 

gangaji.org

sound by Jbgmusic