Sir Leonard Wolley archeológus professzor, ki egész kutatómunkás életét (közel 60 esztendőt) töltött Mezopotámiai ásatásokkal, a következőt mondta:

“1939 óta kérelmezem a Magyar Tudományos Akadémiát, hogy küldjön nekem egy magyar nyelvészt. A Sumir nyelv – 7.000 éves volta dacára – ma is elképesztő egyezéseket mutat a mai magyar nyelvvel. Kutatásaim alapján tudom, hogy pl. nyelvtanát nézve a Sumir nyelv 56 nyelvtani sajátosságából 53 megvan a mai magyar nyelvben. A török a második legközelebbi a sumirhoz, abban 34 van meg a fentiekből. Míg a török “unokaöcs” fokon áll hasonlóság tekintetében a sumirral. A magyar mondhatni AZONOS, és egyenesági folytatása a sumir nyelvnek. Alapszavakat tekintve több mint 6.000 szógyök egyezik a sumir nyelvből a magyarral.”

Sir Leonard Wolley professzor később eljött Budapestre, ahol magánúton megtanult magyarul, mivel soha semmi támogatást kutatásaihoz a Magyar Tudományos Akadémiától nem kapott. Sőt, az MTA elítélte őt, mondván “a MTA soha nem fogja elismerni, hogy a magyar nyelvnek bármi kapcsolata lenne a sumirral.”

-A Magyar Tudományos Akadémia megnevezésből ki lehetne törölni azt, hogy Tudományos, és azt is, hogy Magyar. Hiszen akik makacsul fenntartanak egy, a Habsburgok kívánságára kitalált mesét, ami szemben áll az orruk elé tett tényekkel, ezzel bebizonyították magukról, hogy tudománytalanok; és mivel abszolút nem képviselik hazánkat, ezzel bebizonyították, hogy nem magyarok! Ezek után Akadémiának sem nevezném őket. Akkor hogyan lehetne nevezni ezt a bagázst?

 

sound by Jbgmusic