Add Uram, hogy lelkem szüntelenül MAGYAROK békéjének örvendjen;
hogy mindig nyugodtan és tiszta tekintettel nézhessek az emberek szemébe;
hogy számból csak tiszta beszéd, bátorító szó hangozzék;
hogy lépéseim biztosak, útjaim mindig egyenesek, határozottak legyenek;
hogy kezemet mindig szívesen nyújtsam, ha adni, segíteni kell;
hogy szívem kitáruljon, s az emberek szükségét megérezzem;
hogy értelmem éber és friss legyen az igazság - csak az igazság -
befogadására;
hogy akaratom mindig afelé vezesse gondolataimat, szavaimat, tetteimet,
ami fölemel!


 

Emlékszel, amikor gyerek voltál és anyukád mindig arra buzdított, hogy imádkozz vagy mondj áldást evés előtt? Persze, elmormoltad az imát, s közben azon töprengtél, hogy miért is kell imádkozz, miközben te csak egyszerűen enni szeretnél?

imadkozik

Most, ha egy kicsit eltűnődsz, meglepődsz, hogy az imának milyen hatása van a gondolkodásodra, az ételre és úgy egyébként is, az egész jólétedre. Minden vallás arra tanít, hogy mondj imát evés előtt. A keresztények hálát adnak, a hinduk imát énekelnek, és aztán vizet szórnak az ételre, a muzulmánok is csak azután kezdenek el enni, miután megemlékeznek istenről. Minden vallásban és kultúrában az ima különböző módon kerül kifejezésre, de jelentése közös marad.

Olvashattál már arról, hogy a vízkristályok szerkezete hogyan változik meg környezetük hatására. Pozitív gondolatokkal a vízkristályok csodálatos mintázatot vettek fel, míg negatív gondolatokkal eltorzultak.

Ha még nem hallottál róla, nézd meg ezt a videót:

Masaru Emoto - A víz rejtett bölcsessége

Ugyanígy, imát mondva étkezés előtt, pozitív gondolatok idéződnek elő, megtisztítva az élelmet bármilyen negatív befolyástól, ami az ételt érintette az elkészítése során. Az így megtisztított étel hasznosabb, tisztább és éltetőbb táplálékká teszi mindennapi eledelünket szervezetünk számára. Még ha nem is vagy hívő, egy egyszerű köszönetnyilvánítás és pozitív gondolatok küldése azoknak, akik az élelem előállításában részt vettek, jó irányba vezet.

Egy példa, étkezés előtti imára:

Áldott legyen minden olyan ember, aki részt vett ennek az ételnek/italnak a megalkotásában, és hozzám való eljuttatásában.

Váljék testem egészségére, tudatom fejlődésére!

/Mama Sa/

sound by Jbgmusic